Браво! Трима наши тенисисти се класираха на ¼-финалите в Санта Марина


Браво! Трима наши тенисисти се класираха на ¼-финалите в Санта Марина
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1755 0

Българските тенисисти Александър Лазаров, Александър Донски и Янаки Милев се класиха за четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Надпреварата е втора от трите поредни там с награден фонд от по 15 000 долара. Състезанието носи и точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под №1 национал Лазаров спечели с 6:3, 6:4 срещу чешкия квалификант Доминик Келовски. Мачът продължи 91 минути. Той доминираше в първия сет, а във втората част навакса пробив пасив и стигна до крайната победа.

За място на полуфиналите Лазаров ще се изправи срещу седмия в схемата Донски, който пласира 8 аса и елиминира друг квалификант Драгош Петре Попянга (Румъния) с 6:4, 6:3 за 74 минути. Той взе първата част с единствен брейк в седмия гейм, а във втората част българинът дръпна с 5:2 и това се оказа решаващо.

18-годишният Милев, който участва с "уайлд кард", се наложи над швейцарския квалификант Габриеле Могини с 6:4, 5:7, 6:3 за два часа и половина и за първи път в кариерата си достигна до четвъртфинал в състезание от сериите "Фючърс".

Четвъртият българин във втория кръг на сингъл Габриел Донев отпадна днес след поражение от №3 Макс Касниковски (Полша) с 4:6, 4:6, след като допусна решаващи пробиви в края и на двата сета.

А ето как братовчед на Гришо дебютира в професионалния тенис.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички