Лазаров е на ½-финал след обрат в българско дерби на турнира в Санта Марина


Лазаров е на ½-финал след обрат в българско дерби на турнира в Санта Марина
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

756 0

Александър Лазаров спечели българското дерби срещу Александър Донски и се класира за полуфиналите на турнира по тенис за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Надпреварата е втора от трите поредни, които ще се проведат в Созопол. Наградният фонд от състезанието е 15 000 долара и носи точки за ранглистата на ATP.

Лазаров, който е поставен под №1 в схемата, спечели срещу Донски с 6:7(2), 6:3, 6:4. Сблъсъкът между тях продължи 2 часа и 30 минути. По този начин той си заработи 4 точки за световната ранглиста и 753 долара. Лазаров ще излезе утре в спор за място на финала срещу поставения под №3 в схемата поляк Макс Касниковски.

Янаки Милев, който участва с "уайлд кард", загуби на четвъртфиналите със 7:5, 3:6,3:6 срещу Мартин Павелски. Двубоят му с поляка продължи 2 часа и 31 минути. Това беше първи четвъртфинал за 18-годишия Янаки в състезание от сериите "Фючърс". Именно на турнира в Санта Марина дебют при мъжете пък направи братовчед на Гришо.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички