Ясен е съперникът на Григор Димитров на старта в Стокхолм


Ясен е съперникът на Григор Димитров на старта в Стокхолм
Снимка: Ivo Pinev / LAP.bg

1826 0

Гордостта на България в тениса - Григор Димитров, ще играе срещу чеха Иржи Лехечка в първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в Стокхолм, който ще се проведе следващата седмица. Най-добрият ни тенисист е поставен под №6 в схемата, а при успех над Лехечка ще играе с финландеца Емил Руусувуори ли Жоао Соуса от Португалия.

 Димитров се е изправял един път срещу 20-годишния Лехечка, като го победи в първия кръг на Аустрелиън Оупън тази година. Чехът заема 76-та място в световната ранглиста, като направи своя пробив при мъжете именно през този сезон.

Стокхолм е специално място с Григор, защото именно там той спечели първата си титла на ниво АТП през 2013-та година, а освен това още два пъти е достигал финала. Българският тенисист има общо осем титли в кариерата си, но последният му триумф с трофей е от края на 2017-та година.

Водач в схемата на турнира в Стокхолм е Стефанос Циципас (Гърция). Наградният фонд на надпреварата е 648 130 евро. Иначе Гришо вече се готви усилено за турнира, като го прави под наставленията на изненадващ инструктор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички