Серина Уилямс със сърцераздирателна изповед: Откакто се роди дъщеря ми, залозите на играта се промениха за мен


Серина Уилямс със сърцераздирателна изповед: Откакто се роди дъщеря ми, залозите на играта се промениха за мен
Снимка: Getty Images/Guliver

1631 0

Бившата №1 в света Серина Уилямс заяви, че тенисът не е вече нейният основен приоритет в живота. Американката се е концентрирала върху отглеждането на малката си дъщеря Олимпия.

Серина е само на една титла от рекорда на Маргарет Корт от 24 трофея от Големия шлем и въпреки че, че 40-годишната американка сподели, че все още иска да продължи да преследва успехи в Тура, сега това изглежда стои на заден план.

В лично есе за сайта „elle.com“, Серина влезе в детайли относно това как е трябвало да се бори да спаси живота си след усложнения по време на раждането на Олимпия през септември 2017.

„Откакто се роди дъщеря ми, залозите на играта се промениха за мен. Имам 23 титли от Големия шлем на името си, повече от всяка друга активна тенисистка. Но победите са вече желание, а не нужда. Имам красива дъщеря у дома – все още искам титлите, успехите, самочувствието, но това не е причината поради която се събуждам всяка сутрин. Има много на какво да я науча за играта освен победите. Научих се да приемам загубите и да се вдигам след тях, да стоя зад това, което има значение на всяка цена, да търся справедливост дори когато това не е прието от всички. Да родя дъщеря ми се оказа тест за това колко гласно и колко често ще трябва да призовавам за нещо, преди най-накрая да бъда чута“, споделя Уилямс.

По-малката от сестрите Уилямс сподели подробно как „да бъде чута“ включвало да настоява към медицинския щаб да й направи компютърна томография, докато усещала, че „умирала“ след раждането на Олимпия. Тази процедура в крайна сметка открила кръвен съсирек в белите й дробове и спасило живота й. Възстановителният процес бил далеч от лек.

„Когато се прибрах за първи път у дома, не можех да ходя. Беше огромно предизвикателство за мен. Всички в семейството ми ме окуражаваха, казвайки ми, „Справяш се толкова добре!“. Вероятно ги е боляло вътрешно, но въпреки това се държаха сякаш ми нямаше нищо. Баща ми ме окуражаваше толкова много, казвайки „Виж, направи го!“. Всичко това, след като ме тренира години наред, строг и безмилостен. Щастлива съм, че не ми позволиха да видя колко зле беше всъщност“, разказва тя.

Уилямс хвърли във възторг мнозина, печелейки Аустрелиън Оупън през 2017, докато била бременна – нещо, което тя разкри след турнира, въпреки умората, която изпитвала.

 „Когато разбрах, че съм бременна два дни преди Аустрелиън Оупън 2017, тялото ми вече беше направило своя избор. Неговата цел, доколкото го касаеше, беше да даде живот на това същество, което бе материализирало, непланирано. Разбира се, да бъда бременна не означаваше, че не мога да играя тенис. Не бях сигурна как ще протече Оупънът – по време на тренировки се изморявах повече между точките. Всяка сутрин – не съм от ранобудните, бях все още мотивирана да играя бързо и усилено преди горещината в Мелбърн да ме свали на земята. Спечелих седем мача, всичките в два сета“, завърши 40-годишната американка.

А ето кой млад тенисист копира известен актьор.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички