Браво! Мико Кузманов гази на турнир в Португалия


Браво! Мико Кузманов гази на турнир в Португалия
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1290 0

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Оейраш (Португалия). Надпреварата е с награден фонд 45 730 евро.

Мико, който е поставен под № 8 в схемата, победи с 6-2, 6-1 германския квалификант Лукас Герх, който е 386-и в световната ранглиста. Срещата продължи 88 минути.

Националът на България за Купа "Дейвис" не допусна пробив в двубоя, като отрази всичките 8 възможности за брейк на съперника. Пловдивчанинът поведе с 4:1 гейма по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част дръпна с 5:0 и това се оказа решаващо. С победата Кузманов заработи 16 точки за световната ранглиста. В момента той е под №208.

На четвъртфиналите Кузманов ще се изправи срещу втория в схемата Зденек Коларж (Чехия), 150-и в класацията на АТП. Двамата са се срещали три пъти, всичките през миналия сезон, като Кузманов води с 2:1 победи. 25-годишният Коларж обаче спечели последната им мач със 7:5, 6:2 в Баня Лука.

А ето кого надви Кузманов в българското дерби на същия турнир.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички