Кузманов спечели българското дерби срещу Лазаров в Португалия


Кузманов спечели българското дерби срещу Лазаров в Португалия
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1076 0

Димитър Кузманов спечели българското дерби срещу Александър Лазаров в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Оейраш (Португалия) . Надпреварата  е с  награден фонд 45 730 евро.

Пловдивчанинът Мико Кузманов  се наложи със 7-6(5), 0-6, 6-2. Националите на България от Купа "Дейвис" изиграха  много оспорван мач. Сблъсъкът им продължи 2 часа и 42 минути. Втората ракета на страната Кузманов е поставен под номер 8 в основната схема, докато Лазаров преодоля квалификациите.

Двамата си размениха по четири пробива в първия сет. Лазаров поведе с 4-0, но допусна изравняване за 4-4. Алекс сервира за спечелването на първия сет при 5-4 и 6-5, но отново беше пробит. При 6-5 Лазаров пропусна и сетбол. В тайбрека Лазаров поведе с 4-1, но загуби шест от следващите седем разигравания и Мико спечели сета.

Във втората част Алекс бе категоричен и се наложи с безапелационното  6-0.  Мико направи два пробива в третия сет и го спечели с 6-2, с което триумфира в българското дерби в турнира.

Кузманов заработи 7 точки за световната ранглиста по тенис при мъжете, а квалификантът Лазаров приключва с 4 точки.

В следващия кръг Мико ще се изправи срещу германския квалификант Лукас Герх, който е № 386 в света. Пловдивчанинът не е играл срещу германеца досега.

А ето как се представи друг наш тенисист в Мексико.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички