Пределно ясната причина за загубата на Григор Димитров в Париж


Пределно ясната причина за загубата на Григор Димитров в Париж
Снимка: Getty Images

6314 0

Чуждестранни спортни медии, а и самият състезател дадоха отговор на въпроса защо Григор Димитров отпадна от Мастърса в Париж, въпреки че се представи силно там и игра равностойно срещу Александър Зверев, който го отстрани в осминафиналите. Отговорът е прост: натрупана умора.

В последния един месец първата ракета на България изигра 10 мача на високо ниво. Това включва турнирите в Сан Диего, Индиън Уелс, Виена и Париж. Излиза, че Димитров е бил на корта на всеки три дни от 3 октомври до снощи. Че изпитва умора призна и самият Григор след успеха си над Карен Хачанов във френската столица.

"Мисля, че имах много малко време между мачовете. Събудих се малко уморен - бих искал да поспя още няколко часа, но нямаше какво да се направи, трябваше да се справим с обстоятелствата. След първия сет се ядосах и започнах да играя по-свободно. И след втория вече хванах вълната, движих се добре, което в крайна сметка даде отличен резултат", коментира тенис звездата на България тогава. А ето как според Григор е дошла промяната в играта му, която е видна тази есен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички