След изпуснатия шанс за финал - кога е следващият турнир за Григор Димитров?


След изпуснатия шанс за финал - кога е следващият турнир за Григор Димитров?
Снимка: Getty Images

3692 0

Първата ракета на България Григор Димитров изпусна възможността да се класира на финал на турнира в Чънду, след като Александър Зверев се оказа отново непреодолим за него. Германският представител победи с 2:0 сета - 3:6, 6:7 (2). Двубоят продължи малко над 1 час и 50 минути, като това е четвърта загуба за Гришо от този съперник от юни месец насам.

Последният финал за Григор

За последно българинът игра финал в края на май месец тази година в Женева, като преди това нямаше финален мач от 5 години насам.

В швейцарския град Григор загуби от Николас Джари с 0:2 сета (6:7(1) и 6:1 при геймовете) след час и 37 минути игра. Българинът има до момента общо 16 финала, като е стигнал до 8 титли и 7 загуби.

Кога е следващият турнир за Димитров?

Григор няма да има много време за почивка след полуфинала със Зверев, тъй като продължава с азиатското си турне. Припомняме, че в Китай имаше 3-годишно прекъсване на турнирите заради Ковид-19 и сега се провеждат първите състезания от 2019 г. насам. Следващата надпревара е в Пекин, като тя стартира на 28 септември, а жребият е утре, вторник (26 септември).

Григор е подал заявка за турнира и очаква да научи първия си съперник, като почти всички представители на топ 10 са в листата, което сложи Димитров и сред непоставените. Карлос Алкарас оглавява списъка, следван от Даниил Медведев, Холгер Руне и Каспър Рууд. Останалите топ поставени при обявяването бяха Яник Синер, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Каспър Рууд.

Димитров не е играл в Пекин от последното засега издание на турнира през 2019, когато отпадна в първи кръг след поражение от Андрей Рубльов.

Наградният фонд

Общият награден фонд на "China Open" е 3,633,875 долара, а шампионът на сингъл при мъжете ще спечели парична награда от 679,550 долара и 500 точки за ранглиста.

Въпреки победата в два сета Александър Зверев засипа с похвали Григор Димитров, като заяви, че все мач срещу него е труден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички