След близо 3 часа битка на корта: Тейлър Фриц си осигури сблъсък с Новак Джокович в Торино (ВИДЕО)


След близо 3 часа битка на корта: Тейлър Фриц си осигури сблъсък с Новак Джокович в Торино (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1684 0

Световният №9 Тейлър Фриц се класира за 1/2-финал на заключителния турнир на АТP, който се провежда в Торино. Дебютантът в надпреварата надделя над Феликс Оже-Алиасим (№6) със 7:6(4), 6:7(5), 6:2 и така си осигури второто място в "Зелената група".

И двамата влязоха в сблъсъка с баланс от по един успех, като и двамата бяха победили Рафаел Надал и бяха загубили от Каспер Рууд. Залогът бе ясен - победителят се класира в Топ 4, а другият напуска Финалите на ATP.

Мачът бе на много високо ниво, като разликата се оказа силната психика в ключови моменти. Американецът показа "нерви от стомана", запази спокойствие и взе победата след 2 часа и 44 минути игра! Той направи 32 уинъра и не допусна нито един пробив, печелейки 50 от 57 разиграни точки на първи сервис.

!На полуфинал го очаква Новак Джокович, който спечели "Червената група". Днес (18 ноември) не преди 15:00 ч. сърбинът се изправя срещу Даниил Медведев в двубой без значение, след като руснакът вече отпадна. Не преди 22:00 ч. пък е мачът на деня, в който Стефанос Циципас и Андрей Рубльов ще определят последния полуфиналист в надпреварата в Италия!

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички