Надал отново на колене в Торино - край на надеждите за №1


Надал отново на колене в Торино - край на надеждите за №1
Снимка: Getty Images

1295 0

Феликс Оже-Алиасим нанесе втора загуба на Рафел Надал на Финалите в Торино. Канадецът спечели с 6-3 6-4, което означава означава почти сигурно отпадане на Матадора от състезанието и край на надеждите му отново да оглави класацията на ATP в края на сезона. Вече е 100 процента сигурно, че Карлос Алкарас ще завърши годината под номер 1. В последния кръг от груповата фаза Оже-Алиасим ще се изправи срещу Тейлър Фриц, а Надал излиза срещу Каспър Рууд.

В първите седем гейма никой от двамата не стигна до пробив, като Надал на два пъти пропусна възможности да спечели подаването на съперника си – първо при 0-0, а след това при 3-3. В осмото действие от първия сет Рафа откъсна с 40:0 и изглеждаше, че ще се стигне до поредното изравняване в резултата, само че последваха две поредни двойни грешки от страна на испанеца и пред 22-годишният канадец се откри дебютна точка за пробив, която веднага беше реализирана, след като Надал изкара далеч в аут длановия си удар по правата. Испанецът не се предаде и най-после спечели точка на съперниковото първо подаване, ала силите му не стигнаха за нещо повече и сетът отиде в сметката на Оже-Алиасим.

Втората част започна с гейм за Надал, но радостта на Матадора не продължи дълго. Уинърите на Оже-Алиасим идваха един след друг и скоро след това канадецът вече водеше уверено с 3-1 след нов пробив. Рафаспаси брейкпойнт в петия гейм и редуцира пасива си, но първата ракета на Канада продължи да играе на много високо ниво и не позволи водачеството му да бъде застрашено, триумфирайки с 6-3, 6-4 след малко под два часа на корта. Това е първи успех за Оже-Алиасим срещу Надал в кариерата му.

По-рано Новак Джокович се разправи със Стефанос Циципас в балканското дерби в Торино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички