След 3-часов трилър: Новак Джокович отказа Даниил Медведев и продължава напред във финалите на ATP


След 3-часов трилър: Новак Джокович отказа Даниил Медведев и продължава напред във финалите на ATP
Снимка: Getty Images

2624 0

Новак Джокович постигна изключителна победа срещу Даниил Медведев в мач от финалния тенис турнир на сериите ATP. Сърбинът се наложи с 2:1 сета (6:3, 6:7, 7:6). По този начин той си осигури участие на полуфиналите, където ще срещне американеца Тейлър Фриц.

В първия сет сърбинът доминираше на корта и това си пролича около дългите разигравания при сервис на руснака. Той стигна и до пробив при 3:5, за да затвори частта при втория си опит с 3:6.

Втората част бе далеч по-интересна. Медведев започна да търси по-сигурните ретури с посрещане назад в своето поле. Това видимо измори съперника и дори се стигна до цели три сетпойнта при 5:5, на които обаче Джокович намери отговор. Така се стигна до тайбрек, където ключовата грешка на „Ноле“ дойде при 5:5, за да позволи на Даниил да вкара мача в трети сет.

Срещата успя да премине тричасовата бариера, защото двамата рядко печелеха бързи точки при свои подавания, а дори при 4:4 видяхме и най-дългия гейм, който продължи цели 21 разигравания. Тогава Новак Джокович може би мислеше, че е спечелил и мача, но веднага след това пробивът му бе върнат и този сет трябваше да се реши в тайбрек. Там обаче по-концентрираният от двамата бе сърбинът и той триумфира с 2:7.

Джокович си гарантира първото място в "Червената група", докато Медведев напуска турнира след три разочарования с по 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички