Слаб сервис изяде главата на Григор Димитров срещу "стената" Даниил Медведев в Синсинати


Слаб сервис изяде главата на Григор Димитров срещу "стената" Даниил Медведев в Синсинати
Снимка: Getty Images

15610 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, след като загуби от руснака Даниил Медведев с 3:6, 3:6 за 90 минути игра. Григор имаше сериозни проблеми с началния си сервис, който беше със значително по-ниска средна скорост от тази в предишните му мачове на турнира.

Именно сервисът беше основната причина Григор да загуби срещата. Иначе българинът игра равностойно на руснака, който пък беше като истинска "стена" - връщаше всичко и влизаше в дълги и монотонни разигравания, които не бяха по вкуса на Гришо. Българинът показа богатия си арсенал от удари, но и те се оказаха недостатъчни срещу силната игра на световния №2.

СЕТ 1

0:1 - След над час забавяне заради дъжд Даниил Медведев откри мача на свой сервис и срещна известни трудности на подаването си. Руснакът сервираше добре, но Григор показа добра защита и дори стигна до точка за пробив, която обаче не успя да оползотвори. Силните сервиси на Медведев го измъкнаха от трудната ситуация и му спечелиха гейма.

1:1 - Отличен гейм за Григор, в който допусна двойна грешка, но в останалото време бе перфектен и спечили подаването си на 15.

1:2 - Медведев отново срещна трудности на своето подаване, като Григор пак се добра до точка за пробив. Руският тенисист запази хладнокръвие и се задържа в гейма, а след това успя да обърне резултата в своя полза.

1:3 (пробив) - Григор не успя да затрудни достатъчно ретура на Медведев и това му изигра лоша шега в гейма. Българинът изпусна инициативата, а руснакът веднага се възползва, за да го притисне и да го пробие на 15.

2:3 (пробив) - Медведев започна добре подаването си и поведе с 40:30, но Григор запази самообладание и изравни резултата. Българинът успя да върне пробива след дълго разиграване, което завърши с бекхенд уинър по правата от много трудна позиция.

2:4 (пробив) - Статистиката показваше, че сервисите на Григор са по-слаби от обичайното за него в предишните му мачове. Това даде възможност на Медведев да бъде агресивен още от ретур и да поведе с 0:40. Гришо успя да отрази две от точките за пробив, но при третата се пропука и допусна нов пробив.

2:5 - Най-лесният сервис гейм за Медведев в сета, спечелен на 15 след една двойна грешка и много мощни сервиси в останалите точки.

3:5 - Григор бързо поведе с 40:15, но след това сервира слабо, а Медведев се възползва, за да изравни. Българинът все пак успя да се измъкне и да запази шансове за обрат в първия сет.

3:6 - Медведев имаше известни колебания в играта си, особено в близост до мрежата, където сбърка воле. Григор обаче не се възползва от уязвимостта на съперника си и не успя да върне пробива.

СЕТ 2

1:0 - Григор беше затруднен още на първото си подаване във втория сет, като Медведев имаше два шанса за пробив. Българинът обаче оцеля и поведе в резултата.

1:1 - Гейм на 30 за Медведев.

2:1 - Гейм на 30 за Григор.

2:2 - Даниил Медведев даде само точка на съперника си и спечели гейма с лекота.

3:2 - Слабият сервис на Григор продължи да му създава главоболия. Даниил Медведев се добра до два брейкбола, но Григор показа устойчивост и ги отрази. След това българинът на свой ред стигна до геймбол, който успя да реализира и да излезе напред в резултата в сета.

3:3 - Безпроблемен гейм за Даниил Медведев, в който неговият сервис сериозно му улесни задачата. Гейм на 15.

3:4 (пробив) - Медведев поведе с 15:30, но след това направи подарък на мрежата за Григор, който изравни. Последва магическо воле на мрежата от българина, което му осигури геймбол. След това обаче българинът направи непредизвикана грешка, с която се стигна до ново равенство. Медведев спечели дълго разиграване, а след нова грешка на Григор, геймът отиде на сметката на руснака.

3:5 - Даниил Медведев спечели с лекота подаването си и затвърди пробива.

3:6 (пробив- В този гейм Григор показа по-освободена игра и си позволи две красиви изпълнения до мрежата, с които матира Медведев. След това обаче българинът допусна срив в играта си и Медведев обърна гейма, за да спечели мача още на подаването на Григор.

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде четвърти мач между тези двама съперници в официални турнири. Димитров засега е спечелил само веднъж, руснакът има 2 победи. За последно двамата се изправиха един срещу друг в полуфиналите на US Open през 2019 година, когато Медведев продължи напред.

Първата ракета на България се представя убедително в този турнир, като досега отстрани Роберто Баутиста Агут и Александър Бублик. Димитров е подкрепян в Синсинати от своята половинка Лолита Османова. А как той накара Бублик да му ръкопляска вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички