"Просто удряй проклетата топка": Григор Димитров разказа нечувана история с Ник Кирьос


"Просто удряй проклетата топка": Григор Димитров разказа нечувана история с Ник Кирьос
Снимка: Guliver/GettyImages

24170 0

В кариерата си Григор Димитров има 8 трофея, но само един от тях е на турнир от сериите Мастърс 1000. Той идва на турнира, на който в момента Григор играе - този в Синсинати. През 2017 година, когато Григор е в пика на кариерата си, достига до финала, където побеждава Ник Кирьос.

Преди началото на тазгодишния турнир в Синсинати Григор Димитров се върна до 2017 година, за да си припомни какво се случи тогава. И разказа любопитна история, свързана с турнира в Синсинати и ексцентричния Ник Кирьос, който е считан за един от най-големите таланти в света на тениса.

В навечерието на турнира в Синсинати преди четири години Григор се намирал в ужасна форма. Българинът разказва, че на последната тренировка преди първия си мач на турнира играл ужасно. Димитров не знаел как ще играе и имал опасения, че отново ще допусне поражение още в първи кръг.

Неговият треньор обаче му вдъхнал кураж и му заявил, че не е играл чак толкова зле. Вечерта Григор усетил вътрешно, че нещата може и да се получат. "От първия ден си казах: "опитай се да вкарваш всяка топка в корта". И така се започна: първи мач, втори мач, трети мач и в неделя вдигнах трофея", разказва Григор за турнира в Синсинати през 2017 г.

"Спомням си, че Ник Кирьос също имаше проблеми преди турнира и един ден отидох в съблекалнята и му казах: "слушай, просто излизай и удряй проклетата топка". Исках да му помогна. Беше много приятелски разговор между нас още преди да започне турнира", заяви Григор относно Кирьос, с когото се срещат на финала на турнира.

"А след това и двамата започнахме да играем добре, ден след ден. Когато се засичахме в съблекалнята, се питахме: "как се чувстваш, добре, нали? Да, сега се чувствам отлично". Ник се държа много спортсменски и след финала, казвайки на публиката, че съм се опитал да му помогам през цялата седмица. А на финала и двамата играхме много добър тенис", добави Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички