Шок на "Ролан Гарос" - шампионката Шарапова отпадна


Шок на "Ролан Гарос" - шампионката Шарапова отпадна
Снимка: Getty Images/Guliver

1217 0

Загуба още на осминафинал, при това в два сета - това беше съдбата на световната номер две Мария Шарапова на тазгодишния "Ролан Гарос". Шарапова загуби с 6:7(3), 4:6 от втората ракета на Чехия - Луцие Шафаржова.

Миналогодишната шампионка откри срещата със стабилен сервис гейм, а след чудесен печеливш форхенд вече разполагаше с два шанса за пробив в подаването на чехкинята. Отговорът на Шафаржова обаче не закъсня и тя не само успя да се измъкне, но при 1:1 заигра изключително агресивно и след серия от предизвикани грешки на рускинята поведе с пробив, информира Tenniskafe.

Чехкинята успя да запази предимството си до 3:2, когато Шарапова отново пое контрола върху разиграванията и постоянно притискаше съперничката си, за да достигне до 15:40 и два поредни шанса за рибрейк. Уинър от форхенд неутрализира първата опасност, но при втората нервите на Луцие не издържаха и тя предаде гейма си с двойна грешка.

Логично накрая се стигна до тайбрек и там Шафаржова наниза три поредни печеливш удара, а няколко минути по-късно вече имаше предимство от 4:1 точки след двойна грешка на рускинята. Шафаржова обаче не спря дотук, спечелвайки и двете точки на собствен сервис, а при 6:1 вече разполагаше с пет поредни сетпойнта, като силите на Мария стигнаха за отразяването на само два от тях.

Във втория сет чехкинята дръпна с 3:0 гейма, след като Шарапова направи двойна грешка на точка за пробив. Шафаржова обаче набързо върна подаръка - в петия гейм, след като също допусна двойна грешка при брейкпойнт, а след това пропиля шанс за нов пробив с елементарна грешка от воле и позволи на рускинята да изравни за 3:3.

Все пак чехкинята не се пречупи и безпроблемно задържа следващите си две подавания, за да се стигне до ситуация, при която Шарапова сервираше за оставане в мача при 5:4. Тогава Шафаржова достигна до дюс, а след двойна грешка на рускинята вече се намираше на само точка от триумфа, но с дълбок удар Шарапова предизвика неточност от ракетата на съперничката си. Печеливш форхенд донесе нов мачпойнт пред чехкинята, която този път не трепна и с още един печеливш удар сложи край на амбициите на рускинята за нов триумф в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички