Серина Уилямс оцеля и достигна до осминафиналите на "Ролан Гарос" след обрат


Серина Уилямс оцеля и достигна до осминафиналите на "Ролан Гарос" след обрат
Снимка: Getty Images/Guliver

1407 0

Доста мъка, но все пак с успех – така завърши мачът на световната номер едно Серена Уилямс срещу Виктория Азаренка от трети кръг на „Ролан Гарос”. Уилямс трябваше да прави обрат от сет пасив и пробив пасив във втория, но се справи – 3:6, 6:4, 6:2. Така на осминафиналите Уилямс излиза срещу сънародничката си Слоун Стивънс, като победи за 16-ти път в 19 мача Азаренка и още няма загуба от нея в турнир от Големия шлем.

През първия сет Азаренка определено беше по-агресивна и успя дори да направи повече чисти печеливши удари от Уилямс – 11:10. По-важното обаче беше, че в два пъти повече случаи бившата номер едно принуди сегашната да бърка – 16:8 предизвикани грешки. Логично Вика взе сета, още при първи шанс, след като проби на два пъти Уилямс, а американката успя само веднъж да вземе сервиса на Азаренка – след като изостана с 0:2 гейма в началото на сета.

И в началото на втория сет белорускинята беше по-агресивна и само да видеше втори сервис на Уилямс, безмилостно го атакуваше. Точно така, с мощен ретур от бекхенд, Вика успя да пробие за 2:1 гейма. Самочувствието на Азаренка се качваше все повече и белорускинята успя да отрази точка за пробив в шестия гейм, след като американката започна да вдига нивото на силата в ударите и виковете в опит да започне обрат, какъвто е правила стотици пъти в кариерата ѝ.

Серина обаче е Серина – и в осмия гейм натисна, като върна пробива, след като Азаренка не издържа и спасявайки една точка за пробив, прати далеч в аут удара си при втората. Това даде началото на обрата в сета, като американката наниза още два поредни гейма на сметката си, завършвайки с мощен форхенд и пробивайки за втори път противничката си за финал на втория сет.

В решителния сет Азаренка проби още в самото начало, при това на нула, след като сякаш Серина не разбра, че битката отново започна. Но американката бързо се съвзе и изравни за 2:2, принуждавайки Азаренка да сбърка от форхенд. И отново форхендът предаде белорускинята в шестия гейм, когато тя се пропука още на първия шанс на Уилямс за втори пробив в решителния сет. Това вече беше краят, като Уилямс не даде повече гейм на Азаренка, завършвайки срещата с мощен минаващ форхенд по диагонала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички