Сесил и Цвети стават двойка за "Уимбълдън"


Сесил и Цвети стават двойка за "Уимбълдън"

1418 0

Двете ни най-добри тенисистки в момента Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева планират да участват заедно на двойки в следващия турнир от Големия Шлем "Уимбълдън". Това разкри самата Сесил. "Ако ни стигне класирането, ще ни видите в дует", олбяви софиянката пред Tennis24.bg.

Тя говори и за отпадането си от "Ролан Гарос" след загуба от американката Ирина Фалкони.

"Съперничката ми игра много силно. Аз започнах добре, но след като спечелих първия сет, настъпи спад. След втория сет се почувствах много изморена. Ирина беше стабилна и много мобилизирана до края. Отново имаше доста българи по трибуните и атмосферата беше страхотна. До последно ме подкрепяха. Исках да ги зарадвам, но все пак се получи добър мач. Дано Цвети днес зарадва сънародниците днес", каза Сесил.

Като цяло 25-годишната софиянка е доволна от представянето си в Париж, където тръгна от квалификациите и записа четири победи.

"Мисля, че изиграх добри мачове на "Ролан Гарос" и имах страхотни емоции. Искам да продължа да играя добре и да съм здрава и занапред. Другото - каквото дойде! Прибирам се и ще почивам няколко дена. Другата седмица откриван сезона на трева в Нотигнгам. Засега съм в квалификациите. Така започвам подготовката за "Уимбълдън", обясни Каратанчева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички