Пиронкова издържа само сет срещу Стивънс и приключи с "Ролан Гарос"


Пиронкова издържа само сет срещу Стивънс и приключи с "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

1317 0

България остава без представител на "Ролан Гарос" след като и Цветана Пиронкова отпадна от втория за сезона тенис турнир от Големия Шлем. Първата ни ракета се представи на ниво само в първия сет срещу американката Слоун Стивънс и загуби с 4:6, 1:6.

Все пак за Цвети самото достигане до трети кръг е най-голямото й постижение в Париж. Тя напуска френската столица с 85 000 евро от наградния фонд и 130 точки за световната ранглиста, с които ще затвърди позициите си в Топ 5

Срещата започна зле за Пиронкова, която инкасира пробив на нула след куп непредизвикани грешки. За щастие българката върна пробива в четвъртия гейм, като също записа брейк на нула, изненадвайки Стивънс с отлично движение и защита. Вместо обаче да се възползва от импулса, Пиронкова пак загуби сервиса си, след отлична къса топка на американката. Това се случи в петия гейм, т.е. все още доста рано в сета и Цвети за втори път успя да изравни резултата, за 4:4. Но точно както и в предния случай, българката веднага допусна нов пробив, при това пак на нула, а в решителния гейм не можа отново да върне пробива пасив, макар да имаше шанс, но Стивънс игра уверено и проби форхенда на българката.

За съжаление Пиронкова не удържа и на старта на втория сет и беше пробита, след като сбърка воле в близост до мрежата. Последва и втори пробив, за 3:0 гейма в полза на Стивънс, което предопредели окончателно какъв ще е изходът от двубоя. Американката дори можеше да „изпече” пресен геврек на Цвети т.е. да я бие на нула във втория сет, след като сервираше за мача при 5:0 гейма, но Пиронкова все пак върна единия от трите инкасирани само във втората част пробива, след като Стивънс не успя да направи не чак толкова трудно деми воле. Това обаче не промени нищо в крайната картинка и Стивънс завърши срещата с пробив на нула. Така Пиронкова не взе нито един свой сервис гейм във втората част.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички