Сензационна победа излъчи следващия съперник на Григор Димитров


Сензационна победа излъчи следващия съперник на Григор Димитров
Снимка: Getty Images

19392 0

Датският тенисист Холгер Руне се превърна в следващото препятствие на първата ни ракета Григор Димитров на турнира в Пекин, част от сериите ATP 500.

Световният номер 4 сложи край на серията си от седем поредни поражения и се наложи в Китай над Феликс Ожер-Алиасим с 2:0 (6-4 6-4) след час и 25 минути игра. 

Това бе първи успех за 20-годишния талант след Уимбълдън. Срещу канадския си противник записа втора поредна победа без даде сет, а съперничеството им започна с поражение от 0:2 сета през миналата година. 

Рано в събота сутрин българско време ще се проведе осминафиналът между датчанина и Григор Димитров. Трябва да се отбележи, че именно на Уимбълдън Руне победи в дебютната си среща с българина след 3 часа и 24 минути с 3:1 сета (3:6, 7(8):6(6), 7(7):6(4), 6:3). След това младокът влезе в ужасяваща си серия от загуби. 

Днес букмейкърите отново не даваха големи шансове на Руне, но допусна по-малко грешки и логично победи. Той се отчете със седем аса, срещу четири на съперника и с общо два пробива спечели. Той върна успешно сервисите на канадеца в третия гейм на първия сет и в предпоследния на срещата.

Следете всичко около надпреварата в Пекин със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички