Руснак срази Григор Димитров на финала на "Red Bull Bassline"


Руснак срази Григор Димитров на финала на "Red Bull Bassline"
Снимка: Getty Images

2346 0

Първата ракета на България - Григор Димитров, загуби финала на демонстративния тенис турнир "Red Bull Bassline" във Виена, отстъпвайки на Карен Хачанов с 5:7, 5:7, 7:4, 6:8! Двубоят бе оспорван, а хасковлията имаше шансове във всяка една от частите. Форматът на мача противопостави тенисистите в 3 от 5 тайбрека.

Началото бе силно за Гришо, който поведе с 4:1. Последваха няколко точки от основната линия, в които Карен започна да намира играта си и изравни. Ас при 5:5 даде предимство на руснака, а двойна грешка на Димитров сложи край на първия сет.

При 5:5 във втория Хачанов направи изключителен минаващ удар и си издейства сетбол, който бе реализиран. Григор откри третия тайбрек с чудесен бекхенд уинър и поведе с 3:1, но и този път авансът му не се запази дълго. Разиграванията от основната линия в повечето случаи завършваха в полза на руснака и той обърна до 4:3. Двубоят продължи без минипробиви до 5:4 за Григор, който изпълни великолепен минаващ удар, за да стигне до сетбол, при който Карен бе надигран.

При 2:2 в четвъртата част Гришо изправи публиката на крака с труден "хотдог", но след това допусна грешка при късата и допусна минибрейк за 2:4. Българинът се върна в сета за 4:5, но сгреши следващата точка и даде два мачбола на Хачанов. Първата опасност бе отразена, а при втората руският тенисист се поддаде на напрежението и изпрати топката далеч в аут. При 6:6 се стигна до дълго разиграване, което завърши в полза на Карен след бекхенд в мрежата на първата ни ракета. Григор не успя да завърши следващата точка, въпреки добрия си първи сервис и бе наказан от Хачанов за крайното - 7:5, 7:5, 4:7, 8:6.

*По-рано през деня Димитров бе преодолял Филип Мисолич и най-високо класирания тенисист в надпреварата - Андрей Рубльов!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Заформи се българско дерби в спор за финала в Санта Марина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички