Изненада: Григор Димитров се готви с треньора, който го изведе до №3 в света!


Изненада: Григор Димитров се готви с треньора, който го изведе до №3 в света!
Снимка: Guliver/GettyImages

4069 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е започнал отново работа с бившия си треньор Дани Валверду, съобщи "Тенискафе". Според информациите, Гришо ще работи с Валверду до края на сезона, като не е ясно дали двамата ще продължат съвместната си работа и през 2023-а.

Григор Димитров остана без треньор

Както е известно, Григор Димитров остана по свое желание без треньор, след като се раздели с италианския специалист Данте Ботини. Докато беше в София за турнира Sofia Open, българинът обяви, че няма да бърза с решението за нов треньор.

Дани Валверду: временно или постоянно решение за Гришо?

На този етап изглежда, че Григор ще разчита на Валверду само до края на сезона, но не е изключено двамата да продължат и през новия сезон. Припомняме, че именно Валверду бе в основата на това Гришо да стигне до третото място в световната ранглиста през 2017-а.

Григор Димитров ще разчита отново на Валверду

Валверду работи с Григор в периода юли 2016 - май 2019, като българинът тръгна от 40-о място и за една година стигна до топ 3 на световната ранглиста, печелейки четири турнира, сред които Мастърс 1000 надпреварата в Синсинати и Финалите на АТП в Лондон. 

Дани Валверду е бивш треньор и на бившия номер 1 в тениса Анди Мъри, а за последно помагаше на друго много сериозно име и шампион в Големия шлем - Стан Вавринка. Венецуелският специалист ще придружава Григор на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж.

Още днес Григор Димитров започва участието си в Стокхолм - ето къде можете да гледате мача на Григор! Българинът се изправя срещу 77-ия в света, като можете да следите срещата на Григор Димитров НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички