Заформи се българско дерби в спор за финала в Санта Марина


Заформи се българско дерби в спор за финала в Санта Марина
Снимка: Lap.bg

782 0

Родните тенисисти Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха за ½-финалите на сингъл на турнира по тенис за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Надпреварата е с награден фонд от 15 000 долара и носи точки за ранглистата на ATP.

Александър Лазаров, който е №1 в схемата, победи с 6:3, 6:1 квалификанта Валентин Ванцъ (Румъния) . Двубоят продължи за 71 минути, националът ни и постигна осма последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория турнир в Санта Марина.

По този начин за място на втори пореден финал той ще се изправи срещу сънародника си и №6 в схемата Александър Донски, който не допусна пробив при успеха над третия поставен румънец Щефан Палош с 6:3, 6:2. Двубоят продължи час и половина.

Двамата българи се срещнаха на четвъртфиналите в Созопол през миналата седмица и Лазаров спечели трудно с 6:7(2), 6:3, 6:4.

Участващият с "уайлд кард" Симеон Терзиев пък се справи с №2 в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 1:6, 6:3, 6:4 след почти два часа и половина игра. 20-годишният Терзиев навакса ранен пробив пасив в решаващия трети сет и за първи път достигна полуфинал на "Фючърс", в който утре ще играе срещу номер 4 Макс Красновски (Полша).

Следете още новини за тенис в SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички