Роджър Федерер остана много доволен след първия си мач след контузиите


Роджър Федерер остана много доволен след първия си мач след контузиите
Снимка: Getty Images/Guliver

1194 0

Роджър Федерер направи своето завръщане на корта след повече от година, лекувайки контузия. Швейцарецът победи Дан Евънс на Катар Оупън с втри сета – 7-6(8), 3-6, 7-5, за да зарадва своите милиони фенове по целия свят.

На четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу Николос Басилашвили, а мачът е в четвъртък. След две операции на дясното коляно не беше ясно кога напълно ще се възстанови 39-годишният Маестро, но радостната новина е, че той е обратно в игра.

Федерер бе много щастлив от своето завръщане и призна, че играе с леки болки. „Наистина бях експлозивен, което ме радва”, каза ФедЕкс.       

Мачът с Еванс продължи почти два часа и половина и бяха прекрасен тест да покаже на Федерер дали е на добро физическо ниво и да тества своето коляно. Той не допусна нито една двойна грешка и не повика лекар за проверка на състоянието му.

„Доволен съм от факта, че удържах в трудните моменти в мача. Не усещах добре своята игра в самото начало и беше важно да печеля точки. В последствие позволих на себе си да правя това, което мога и мисля, че това е чудесен знак за състоянието, в което се намирам. На тренировка няма значение дали ще объркаш бекхенд или ще пропилееш точка за пробив. В официалните мачове това не е така и означава много”, каза ветеранът от Базел.

Федерер не се бе състезавал от полуфиналите на Australian Open 2020 срещу Новак Джокович през предния януари. В мача му срещу Дан Евънс обаче тенис феновете могат да останат доволни от показаното от славния тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички