Роджър Федерер: Уимбълдън е цел номер 1


Роджър Федерер: Уимбълдън е цел номер 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1277 0

Швейцарският маестро Роджър Федерер заяви, че основната му цел тази година е да играе на любимия му турнир от Големия шлем Уимбълдън. Роджър се подготвя за завръщане в Тура в Катар тази седмица. Той е щастлив от завръщането си към състезателни мачове.

„Много съм щастлив, че отново ще играя в турнир. Отдавна чакам този момент. Никога не съм си представял, че ще отнеме толкова дълго време. Надявам се до началото на Уимбълдън да бъда на 100% - тогава именно ще започне сезонът ми. Преди това по-скоро ще се опитвам да навляза в оптимална форма, нищо повече, нямам сериозни очаквания към себе си“, започна той. 39-годишният швейцарец настоя, че не мисли за отказване.

„Не е времето да мисля за това... нека видим какво ще стане тази есен. Отказването никога не е стояло на дневен ред. По-скоро е важно какво ще бъде състоянието на коляното ми и дали ще ме притеснява в следващите месеци. Просто смятам, че историята, преживяването не е приключило. Надявам се отново да играя скоро срещу най-добрите тенисисти и да печеля най-големите турнири – надявам се и да играя отново пред публика“.

Запитан относно борбата между него, Рафаел Надал и Новак Джокович на върха в мъжкия тенис, той отвърна: „Мисля, че това е голям дебат. Това, което направиха Новак и Рафа в последно време, е забележително, дори не са 25 вече, но изглеждат в пика си. За тях вероятно аз съм мерилото, както за мен това беше Пийт Сампрас“, завърши Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички