Разследване на Би Би Си: Джокович е фалшифицирал положителния си тест?


Разследване на Би Би Си: Джокович е фалшифицирал положителния си тест?
Снимка: Getty Images

8645 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович е фалшифицирал положителния си тест за коронавирус, с който се опита да оправдае влизането си в Австралия без ваксина. Това се твърди в разследване на британския Би Би Си, от което става ясно, че има несъответствие между датата и серийния номер на PCR теста на Ноле.

Според официалните данни, Джокович е бил тестван на 16 декември. Серийният номер на документа - 7371999, обаче сочи друго. Журналистите на медията откриват, че серийният номер е по-голям от този на отрицателния PCR тест на Джокович, взет на 22 декември. 

Би Би Си прави съпоставка с други 35 теста, като единствено при Джокович има подобно разминаване в серийните номера. "Винаги има възможност за грешка. Но ако това е случаят, би трябвало да има лесно обяснение. Не виждам защо държавните власти просто не биха обяснили, че това е така", казва специалистът по дигитална сигурност Джордже Кривокапич.

Джокович продължава да пази мълчание, което няма да наруши, докато не приключи Australian Open. Очаква се едва след това Ноле да направи първия си официален коментар по темата. Иначе Джокович ще бъде допуснат до участие на ATP турнир съвсем скоро (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички