ATP турнир пуска Джокович без ваксина - ето къде ще участва Ноле


ATP турнир пуска Джокович без ваксина - ето къде ще участва Ноле
Снимка: Getty Images

2099 0

Световният номер 1 Новак Джокович все още няма официален мач през новата календарна 2022 година, но се очаква да участва в ATP турнир в близко бъдеще. Както е известно, Ноле не бе допуснат до участие на любимия си турнир от Големия шлем Australian Open, който се провежда в момента.

Новак е противник на ваксините срещу коронавируса, което му изигра лоша шега за участието в Австралия. След това дойдоха и други проблеми за Джокович, който имаше невалиден паспорт, бе уличен в лъжи и в нарушение на противоепидемичните мерки в седмиците преди Australian Open, когато е бил положителен за COVID-19.

Все пак един турнир е готов да допусне Джокович и без ваксина. Става въпрос за турнира от сериите ATP 500 в Дубай, където организаторите са уверили Новак, че ще може да вземе участие. Надпреварата започва в средата на февруари, като в нея се очаква да вземат участие водещите тенисисти в света.

Джокович има пет трофея на турнира в Дубай, който за последно спечели през 2020-а. Той е изключително уважаван на турнира в Обединените арабски емирства и ще може да запише първи официални минути за новата година именно там. В същото време неговият треньор Мариан Вайда разкри, че Джокович е в психически нокаут след Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички