Рафаел Надал загуби сет, но нищо повече, а "палачът" на Григор Димитров е аут - финалът в Индиън Уелс се оформи!


Рафаел Надал загуби сет, но нищо повече, а "палачът" на Григор Димитров е аут - финалът в Индиън Уелс се оформи!
Снимка: Getty Images

6244 0

Испанецът Рафаел Надал продължи с изключителното си представяне от началото на сезона, след като победи младия си сънародник Карлос Алкарас с 6:4, 4:6, 6:3 в мач от полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. По този начин Рафа се класира за петия си финал в калифорнийската пустиня и закръгли на 20 поредните си победи от началото на годината!

18-годишният Алкарас оказа много сериозна съпротива на именития си съперник, но в крайна сметка Надал успя да надделее след три часа и 12 минути здрава битка. Освен един срещу друг, двамата тенисисти трябваше да борят и с мощните пориви на вятъра, като Алкарас спаси 15 от 21 точки за пробив, които се откриха пред опонента му, но все пак загуби срещата.

"Много съм щастлив да се класирам за финала, това означава много за мен. Той не е някой младок, който е номер 100 в света, той вече е един топ играчите, изправих се срещу един от най-добрите тенисисти в света. Той е страхотен човек, невероятен тенисист и има фантастично бъдеще пред себе си", сподели след успеха 35-годишният Надал, който тази вечер ще се опита да изравни рекорда на Новак Джокович от 37 Мастърс титли.

Във финала на надпреварата Надал ще се изправи срещу местния любимец Тейлър Фриц, който победи "екзекутора" на Григор Димитров - Андрей Рубльов от Русия, със 7:5, 6:4. Роденият в Калифорния Фриц сложи край на серията от 13 поредни победи на Рубльов и се класира за първия си финал на ниво Мастърс. Срещу Надал той ще се опита да стане първият американец, спечелил титлата в Индиън Уелс, от 2001 година насам, когато за последно го стори легендарният Андре Агаси!

Вижте още: Андрей Рубльов: Ако утре отново играя с Григор, може да...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички