Рафаел Надал загуби изненадващо от Франсис Тиафо на US Open


Рафаел Надал загуби изненадващо от Франсис Тиафо на US Open
Снимка: Getty Images

1940 0

Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото първенство на САЩ с 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 на осминафиналите. Мачът продължи 3 часа и половина, като американецът го затвори при втория си мачбол. По този начин той лиши поставения под номер 2 в схемата на турнира от това да се завърне като №1 в световната ранглиста. За това на Рафа му трябваше само да се класира за четвъртфиналите, като същевременно Каспер Рууд и Карлос Алкарас да не се класират на финал или спечелят турнира.

Така за първи път през годината Рафаел Надал, който преследваше рекордна 23-а титла от Големия шлем бе победен в голям турнир. Той отпадна и преди полуфиналите на "Уимбълдън", но там се отказа заради скъсан мускул на корема.

В същото време Надал сервираше лошо и нямаше добри ретури - нещо напълно нетипично за него. Испанецът направи 9 двойни грешки, като направи и само 33 печеливши удари срещу 48 за американеца.

С успеха Тиафо прекъсна и серията на Надал от 17 поредни турнира от Големия шлем, в които се класира поне за четвъртфинал.

На четвъртфиналите Франсис Тиафо ще играе срещу руснака Алексей Рубльов, който постигна чиста победа срещу британеца Камерън Нори.

В друг мач италианецът Яник Синер спечели драматично срещу беларусина Иля Ивашка с 6:1, 5:7, 2:6, 6:4, 6:3 за близо 3 часа и 50 минути. Това беше мач с много обрати, в който Синер направи цели 12 пробива срещу 8 на достойния си съперник. Италианецът се наложи заради по-стабилната си игра в края, както и точките си на втори сервис и при ретурите.

Всичко най-интересно от света на тениса следете в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички