Нова смазваща победа, този път на US Open: Рафаел Надал - Ришар Гаске 18:0


Нова смазваща победа, този път на US Open: Рафаел Надал - Ришар Гаске 18:0
Снимка: Getty Images

1725 0

Рафаел Надал смаза Ришар Гаске по безмилостен начин, за да влезе в 1/8-финалите на US Open в събота с 18-ата си поредна победа над френския ветеран. След успеха на Надал с 6-0, 6-1, 7-5 за 2 часа и 17 минути той ще се срещне с 22-ия поставен американец Франсис Тиафо в понеделник за място на четвъртфиналите.

Надал и Гаске, които излязоха заедно в ранговете на юношеския тенис, се срещнаха за първи път като професионалисти на клей в Ещорил през 2004 г., като Надал спечели в три сета. От тази първа среща рекордът на дуото е история за безмилостно господство на Надал. Гаске взе само четири сета от испанския майстор, последният от които дойде на канадския Мастърс през 2008 г.

Срещата в събота отново последва същия сценарий, като Надал не показа милост. Той използва блестящите си удари от земята, за да доминира над Гаске, разгръщайки серия от 35 уинъра с точки в ъглите, за да измъчва опонента си. Гаске почти получи рано самочувствие в първия сет, когато в първия гейм грабна три точки за пробив при 0-40. Но Надал спечели пет поредни точки, за да задържи подаването си и това беше почти толкова добро, колкото и за френския номер 91 в света, чието най-добро представяне в Ню Йорк беше участие на полуфинал през 2013 г.

След като взе първия сет с 6-0, Надал заплаши да повтори разликата във втория, докато Гаске най-накрая удържа подаването си за първи път в мача, за да направи 3-1. Това донесе на Гаске едно от най-големите аплодисменти за вечерта от публиката на "Артър Аш", французинът вдигна ръка, за да посрещне аплодисментите. Нормалният сервис обаче се възобнови бързо след това, като Гаске беше пробит отново, за да загуби с 5-1, преди Надал да удържи за сета.

Французинът оказа по-силна съпротива в третия сет, като се възстанови, за да направи пробив, след като загуби подаването си, за да запази мача на сервис при 5-5. Но Гаске изчезна в 11-ия гейм, като Надал направи брейк за преднина от 6-5, преди да заключи победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички