Хитро, но и неспортсменско: Как със сервис в аут се печели точка (ВИДЕО)


Хитро, но и неспортсменско: Как със сервис в аут се печели точка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1741 0

Правилата в тениса са ясно дефинирани, но понякога създават и прецеденти, за които след това се говори дълго. В социалните мрежи широко се дискутира точка, спечелена директно от начален сервис, който видимо излиза в аут.

Разиграването се случва по време на мач на двойки на Уимбълдън, като сервиращата тенисистка изстрелва топката много встрани от целта. Топката обаче се удря в опонентката, която стои в близост до мрежата и няма време за реакция да се отдръпне.

Тъй като сервираната топка не се приземи на корта, а се удари в тялото на опонентката още във въздуха, съдията на стола отсъди точка за сервиращия отбор. Разиграването вся смут и в двата лагера, като видимо сервиращата не е целяла да постигне това, а просто сервисът ѝ е бил крайно неточен.

Въпреки това сервиращата тенисистка прие решението на съдията, докато нейните опонентки продължаваха да не разбират какво се е случило и защо не е отсъден втори сервис. В социалните мрежи се дискутира дали тази точка няма да бъде за пример като хитър ход в бъдещи мачове на двойки, както и до каква степен е спортсменско да спечелиш подобно разиграване.

Вижте любопитната и дискусионна ситуация във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички