Рафаел Надал се описа по интересен начин и даде интересни заявки за бъдещето


Рафаел Надал се описа по интересен начин и даде интересни заявки за бъдещето
Снимка: Getty Images

1447 0

Рафаел Надал определи своето тяло като "стара машина", след като е на върха в тениса от близо две десетилетия. 35-годишната легенда бе доскоро контузена, но успя навреме да се възстанови преди турнира в Мадрид. Спортистът имаше травма в областта на ребрата.

Надал, който има 21 титли от турнирите от Големия шлем, започна със серия от 20 поредни победи през 2022 година, но в испанската столица претърпя (изненадваща) загуба от местната сензация Карлос Алкарас. Тя беше негова втора за сезона след поражението на финала в Индиън Уелс от Тейлър Фриц.

"Тялото ми е като стара машина. Не е същото като на 19 години, а през кариерата ми бях следван от много проблеми. Трябваше отново да бъда уверен във възможностите си. Вярата в бързината, движението и цялостното ми представяне на клей е нещо наистина важно. Радвам се, че се чувствам добре отново", заяви Надал пред медиите.

Тенисистът навършва 36 години само след няколко седмици, а в последно време даде сериозна заявка за Откритото първенство на Франция, което стартира след по-малко от 14 дни.

"Може би тази седмица ще бъде положителна за мен, а може и да не е. Кой знае? Единственото сигурно е, че ще продължа да опитвам да възстановя увереността, която имах преди. Искам да бъда готов след една или най-много две седмици. Няма да имам други шансове да играя на клей и това е изключително важно за мен", добави испанецът.

Невероятният играч ще участва на турнира в Рим, където ще се изправи срещу победителя от двойката Джон Иснър и квалификанта Франсиско Черундоло. Надал има  рекордните 10 титли от италианската столица.

Ето как испанската легенда описа възстановяването си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички