Рафаел Надал приема "напълно нормално" отпадането си в Мадрид, цели се в трофей от Париж


Рафаел Надал приема "напълно нормално" отпадането си в Мадрид, цели се в трофей от Париж
Снимка: GettyImages

1893 0

Тенис легендата Рафаел Надал остава уверен в бъдещето си, въпреки загубата от Карлос Алкарас на четвъртфиналите в Мадрид, съобщава AP. Ако опитният играч беше победил, то той щеше да срещне Новак Джокович на полуфиналите. 

"Приемам поражението напълно нормално и спокойно. Знам каква е посоката, по която трябва да се движа, за да бъда готов за надпреварата в Париж. Това е моята цел в момента", заяви Надал след поражението от младия си сънародник.

35-годишният испанец пристигна в Мадрид без да е провел пълноценна подготовка и заяви, че е дал всичко от себе си, спрямо моментното му състояние: "Ситуацията не е катастрофална, защото се състезавах с правилна настройка. Времето, което прекарах на корта, ми се отрази позитивно"

"Очевидно е, че трябва да подобря играта си. Сега е моментът за работа и съм уверен, че нещата ще се развият в правилната посока. Трябва да следвам правилната програма, а приоритетът е физическото ми състояние", добави Надал, който ще се опита да спечели 14-а титла от Големия шлем.

 Ето повече за грандиозната победа на Карлос Алкарас!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички