Обрат и нова победа за Григор Димитров в Акапулко


Обрат и нова победа за Григор Димитров в Акапулко
Снимка: Guliver/GettyImages

3703 0

В пореден драматичен мач в своята кариера, първата ни ракета при мъжете Григор Димитров спечели с 2:1 сета срещу номер 42 в света Адриан Манарино - 6:7 (8), 6:2, 7:6 (2).

Първият сет премина много разочароващо за Димитров – той проби за 4:2 гейма, като го направи не заради грешки на французина, а защото успя да развърже форхенда си в ключови моменти. Моментално обаче последва рибрейк – защото французинът експлоатира отлично бекхенда на Григор, който буквално се счупи. Стигна се до тайбрек и там българинът падна с 8:10 точки, като общо имаше 11 минипробива и куп разочароващи отигравания на Григор от бекхенд.

Във втората част нещата вече бяха различни – Григор проби в третия и в петия гейм, като и в двата случая успя да го стори от първи опит.

Третият сет тръгна по идентичен начин – 4:1 гейма за Димитров, с два пробива, само че българинът се отпусна в типичен стил и набързо французинът върна и двата пробива, в два поредни сервис гейма на Димитров.

С много мъка българинът се добра до тайбрек, след като в последните си два сервис гейма в сета трябваше да минава през 40:40 и то на няколко пъти, а в дългия финален гейм набързо поведе с 4:0 точки, с 2 минипробива. Манарино върна единият минибрейк за 2:4, но Григор моментално отговори с нов минибрейк и стигна до 4 поредни мачбола и успя още от първи опит, на свой сервис, да затвори успешно срещата.

В следващия кръг Димитров чака победителят от мача Стан Вавринка – Педро Мартинес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички