Рафаел Надал откровен: Намирам се в труден момент в личния и професионалния си живот


Рафаел Надал откровен: Намирам се в труден момент в личния и професионалния си живот
Снимка: Getty Images

1343 0

Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал продължава да е далеч от корта, след като хронична контузия в левия крак, която носи със себе си в продължение на 16 години, не му позволи да вземе участие на Уимбълдън, Игрите в Токио и US Open.

Матадора даде интервю преди премиерата на биографичния филм за него:

"Все още имам болки. В началото на годината нямах планове да куцам. Но съм свикнал да живея с болката", заяви Рафа Надал и коментира триумфа на 17-годишния Даниел Ринкон, който тренира в неговата академия и спечели US Open при младежите:

"Да виждам успехите на момчета като Дани е страхотен повод за щастие. Това е голям личен успех за него, тъй като работи много, но също така и за екипа му".

"Намирам се в труден момент в личния и професионалния си живот. Знам, че трябва да премина през процес, който е труден и болезнен, но трябва да го преодолея, за да се върна в оптимална форма и да се боря за това, което искам. Решен съм да го направя", заяви още Рафа.

"Според нашия план трябваше да играя на Уимбълдън, на Олимпийските игри и на US Open. Но също така според тях не трябваше и да куцам по това време. Научил съм, че трябва да се адаптирам към действителността и да я приемам живота такъв, какъвто се случва. Имах големи успехи на корта, имах и много контузии, но винаги намирах начина да продължа напред. Но си давам сметка, че възрастта ми напредва и нещата не могат да бъдат такива, както преди време", откровено добави той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички