Рафа Надал поиска милион евро, за да играе във Виена


Рафа Надал поиска милион евро, за да играе във Виена
Снимка: Getty Images/Guliver

2480 0

Рафаел Надал е поискал сумата от 1 млн. евро, за да вземе участие в турнира от категорията АТР 500 във Виена, който се провежда в края на октомври паралелно със съревнованието в Базел. Освен с испанския левичар, организаторите на турнира водят преговори с Новак Джокович, Хьон Чунг и Кей Нишикори, съобщава Tennis World USA.

Участие в турнира в австрийската столица се очаква да вземе и първата ракета на България Григор Димитров, както и австралиецът Ник Кирьос и британецът Анди Мъри. Преговорите с немеца Александър Зверев са се провалили и договор с него не е подписан, тъй като е поискал прекалено висока сума.

Директорът на турнира Хервиг Страка обясни, че ако Надал участва, лимитът от 4 млн. евро за покани на тенисисти ще бъде надвишен и ще търсят свежи пари от азиатския пазар.

Турнирът във Виена ще се проведе в периода 22 - 28 октомври. Победител миналата година стана Лука Пуй след победа над Жо-Вилфред Цонга в два сета.

Григор Димитров досега не е играл в това състезание. Участието на Надал не било проблем, тъй като неговият дългогодишен договор с организаторите на турнира в Базел вече изтече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички