Рафаел Надал омаловажи победата на Тийм, с която прекъсна впечатляваща серия на испанеца


Рафаел Надал омаловажи победата на Тийм, с която прекъсна впечатляваща серия на испанеца
Снимка: Getty Images/Guliver

1458 0

Световният номер 1 Рафаел Надал не отдаде голямо значение на загубата от Доминик Тийм на четвъртфиналите в Мадрид, въпреки че тя означава, че той ще бъде изместен от върха на ранглистата от Роджър Федерер от следващата седмица.

Надал бе в серия от 50 поредни спечелени сета на клей, но бе спрян с 5-7, 3-6 от Тийм, който бе единственият тенисист, който победи Рафа на червено и през миналия сезон. "Преди три седмици аз го победих 6-0, 6-3. В този мач той просто беше по-добър от мен както аз бях по-добър от него последния път. Ако ме победи три пъти поред, може би можем да кажем, че чете играта ми добре", коментира Надал поражението.

"Няма как да си номер 1 в света, когато пропуснеш пет месеца от годината. Мисля, че от Шанхай миналата година до Монте Карло не бях завършвал турнир. Тази година бях играл само в един или два турнира. Сега губя първото място, но ще видим както ще стане накрая на годината. Мисля, че съм в добра позиция, номер 3 съм в надпреварата за Лондон. Това, което ме радва, е, че се чувствам здрав и мога да играя на ниво всяка седмица. Това е крайната ми цел - да бъда щастлив. Върху това работя", сподели испанецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички