Гришо за Надал: Знаеш как ще бие и откъде, но пак не можеш да направиш много


Гришо за Надал: Знаеш как ще бие и откъде, но пак не можеш да направиш много
Снимка: Guliver/GettyImages

1399 0

Ракета номер 4 в света Григор Димитров разкри, че обича да играе срещу световния номер 1 Рафаел Надал, въпреки че редица спортни издания го определят като "жертва" на испанеца. Както е известно, Надал е постигнал 11 победи над българина, който пък само веднъж е побеждавал големия си съперник.

"Знаеш начина, по който той играе, знаеш как ще дойде топката и откъде ще дойде, и въпреки това не можеш да направиш много. Това много ми харесва", заяви Димитров, цитиран от "El Confidencial".

Българската тенис звезда посочи също, че рецептата за победа над е испанеца е да използваш слабостите му по време на целия мач, което обаче е много трудно. Запитан какви са тези слабости, Григор се разсмя.

"Наистина ли мислите, че ще кажа слабостите на Надал? Уау! (смее се.). Да, аз бих казал, че има слабости, ние сме човешки същества в края на деня, но няма да казвам неща, които не са моя работа. Аз играя тенис и когато играя, моята работа е да намеря тези слабости, да се уверя, че мога да ги намеря отново и отново и да спечеля срещу него или всеки друг", коментира той.

Българинът сподели още, че е щастлив, когато играе срещу Надал, защото той му помага да стане по-добър и да покаже максимума си.

Иначе в Испания пишат, че преди неотдавнашната тренировка между двамата топ тенисисти всички места са били заети, половин час преди Димитров и Надал да излязат на корта. Това се случва в неделя сутринта.

Мачовете на Григор Димитров в Мадрид можете да гледате на живо по Mtel Sport.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички