Рафа Надал отпадна и в Рим, остава под въпрос за "Ролан Гарос"


Рафа Надал отпадна и в Рим, остава под въпрос за "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images

1185 0

Испанската тенис звезда Рафаел Надал не успя да защити титлата си в Рим, след като отпадна от турнира в третия кръг. Тенисистът бе сразен от Денис Шаповалов в три сета - 6:1, 5:7, 2:6.

21-кратният шампион от Големия шлем изпитваше физически проблеми в третия сет, което не му позволи да покаже всичко от себе си, а освен това поставя под въпрос кондиционното му състояние за предстоящия "Ролан Гарос". Надал бе голям оптимист за надпреварата, която е печелил рекордните 13 пъти. 

Испанецът започна убедително срещата и даде само гейм на съперника си през първия сет, но канадецът успя да се върне в срещата по превъзходен начин. Двамата се срещнаха на турнира и през миналата година, когато Надал надделя, но физическите проблеми му костваха втората част. Той допусна пробив в края и отстъпи с 5:7.

В решителния трети сет Надал стартира с брейк, но след това неразположението в ходилото на левия крак се събуди и така загуби с 2:6, което го извади от надпреварата. През цялата част той трудно се придвижваше, а след срещата коментира проблема си: "Живея с тази контузия, но всеки ден е различно. Понякога не мога да тренирам нормално заради болките. Трудно ми е да го приема, но се налага.

"Започнах отлично двубоя, но от средата на втория сет започнаха трудностите. Просто нямаше как да се състезавам пълноценно. Не искам да отнемам заслуженото на Денис, защото той се представи отлично. Аз ще трябва да приема ситуацията и да продължа да се боря", завърши Надал.

На четвъртфиналите в Рим канадецът ще срещне петия в схемата Каспер Рууд, който елиминира Дженсън Брууксби с 6:3, 6:4.

А ето какво направи Джокович в Рим!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички