Радванска и Серина оцеляха и взеха трисетови победи


Радванска и Серина оцеляха и взеха трисетови победи

1315 0

Серина Уилямс и Агниешка Радванска се класираха за полуфиналите на "Уимбълдън", след като стигнаха до трисетови победи в днешните си мачове.

Световната №1 имаше сериозни затруднения с Виктория Азаренка, но все пак се добра до успех след 3:6, 6:2, 6:3. Първият сет беше изключително добър за Вика, която успяваше да вкара висок процент от своя първи сервис, а Уилямс така и не намираше начин да ѝ се противопостави.

Рано-рано Серина беше пробита, а Азаренка дори можеше да спечели сета с 6:2 и да сервира във втората част. Уилямс обаче успя да се защити и, въпреки че загуби първия сет, това се оказа важно за развитието на двубоя.

Американката стабилизира играта си, докато Азаренка допускаше по-чести грешки при първи сервис. Това позволи на Серина да е агресивна на ретур, което доведе до 6 точки за пробив само във втория сет, от които Уилямс реализира 2 - 6:2 и начален удар в полза на световната №1.

Серина продължи с вихрената си игра и поведе с 3:0 в самото начало на втория сет. Тя пропусна да пробие за 4:0, но все пак при 5:3 сервираше за победата.

Вика поведе с 0:30, а впоследствие с 30:40, но три аса от ракетата на Уилямс задържаха Серина в гейма. Последваха нови два бомбастични сервиса и победа за фаворитката в турнира - 6:3.

Благодарение на победата си Серина ще спори с Мария Шарапова на полуфиналите в турнира. Маша днес загуби първия си сет, но въпреки това продължава уверено към най-доброто си постижение в турнира от 2011 година насам.

В другия полуфинал ще се изправят Агниешка Радванска и Гарбине Муругуса. След като испанката стигна до двусетова победа над Тимеа Бачински, полякинята трябваше да мине през три сета срещу Мадисън Кийс - 7:6 (3), 3:6, 6:3.

Радванска записа само 13 уинъра срещу 48 на своята съперничка, но Агниешка регистрира едва 7 непредизвикани грешки срещу 40 в полза на америкаката. Така за трета поредна година полякинята ще играе на полуфинал на "Уимбълдън".

Мачовете са в четвъртък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички