Серина премина през сестра си по пътя към титлата


Серина премина през сестра си по пътя към титлата

1070 0

Серина Уилямс се присъедини към Мадисън Кийс на четвъртфиналите на "Уимбълдън", след като световната №1 успя да стигне до лесен успех с 6:4, 6:4 над по-голямата си сестра - Винъс.

Класиката в женския тенис в "Ол Ингланд Клъб" определено беше позагубила от блясъка си, тъй като Винъс не намери начин да се противопостави на Серина, която след тежкия мач от третия кръг срещу Уотсън не остави никакви шансове на съперничката си в днешния мач.

Световната №1 стигна до ранен пробив на 0, който затвърди набързо с добри атаки от основната линия. Последва лек момент на подобрение в играта на Винъс, която успя да върне пробива и да изравни до 2:2. Силите ѝ обаче стигнаха само за това, след като Серина бързо стигна до нов пробив, но този път не позволи изненада - 6:4.

Вторият сет вървя оспорвано до 3:3, когато Серина отново заигра на върха на възможностите, проби два пъти и взе мача след  6:4, 6:3.

Тя доминираше по всеки показател, като реализира повече асове, повече точки за пробив, повече уинъри и по-малко непредизвикани грешки. След победата си Серина не показа радост, а двете се прегърнаха край мрежата под бурните овации на Централния корт. За последното двете играха една срещу друга през 2009 година.

С победата си днес Серина Уилямс продължава да се бори за календарен Шлем. Освен това тя има шанс за втори път в кариерата си да спечели всички титли от Голямата четворка поред. Досега тя спечели US Open, Australian Open и Rolland Garros.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички