Шарапова и Мугуруса са първите полуфиналистки на "Уимбълдън"


Шарапова и Мугуруса са първите полуфиналистки на "Уимбълдън"

1175 0

Мария Шарапова се класира за полуфиналите на "Уимбълдън", след като днес стигна до трудна победа с 6:3, 6:7 (3), 6:2 над Коко Вандевеге, стигайки първи полуфинал в турнираот 2011 година насам. 

Мачът можеше да се развие много по-добре за рускинята, която обаче не можеше да разчита на сервиса си, допускайки много грешки.

Въпреки това тя се представи отлично на ретур, осъществи два пробива и след 6:3 стигна до победа в първия сет. Тя успя да пробие в началото на втората част, а при 5:4 сервираше за затварянето на мача. Точно тогава обаче американката реализира брейк на 15 с впечатляващ форхенд, а двете се насочиха към тайбрек след разменени последни два гейма, в които и двете имаха по две точки за пробив. В тайбрека Вандевеге показа по-добра игра и след 7:3 прати мача в трети сет.

Размяната на пробиви продължи и в следващия сет, но Мария реализира 3 срещу един за своята съперничка, стигна до 6:2, а с това се класира и напред в турнира.

За последно Маша игра полуфинал през 2011 година срещу Петра Квитова, но тогава загуби срещата. Тя е шампионка от 2004 година, когато изненадващо блесна, печелейки титлата като тийнейджърка. 

Статистиката на рускинята сочеше, че е спечелила 19 от общо 22 изиграни четвъртфинала в Големия шлем, така че днешната победа над световната №47 не е особено изненадваща, само че определено не дойде никак лесно.

В другия двубой днес към полуфиналите продължи испанската тенисистка Гарбине Мугуруса. Тя се класира за следващата фаза на Уимбълдън след победа със 7:5 6:3 над Тимеа Бачински. Поставената под №20 в схемата се нуждаеше от по-малко от час и половина, за да се поздрави с успеха, за разлика от Маша, която прекара 2 часа и 45 минути на корта.

Мугуруса е първата испанка на полуфинал в Лондон от 1997 година насам, а в спор за място на финала ще се изправи срещу Агниешка Радванска или Мадисън Кийс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички