Новак Джокович оцеля в петсетов двудневен трилър срещу Андерсън


Новак Джокович оцеля в петсетов двудневен трилър срещу Андерсън

1102 0

Световният №1 в тениса и победител в миналогодишното издание на "Уимбълдън" Новак Джокович ще продължи да защитава титлата си в "Ол Ингланд Клъб".

В мач, продължил два дни заради тъмнината вчера на Централния корт, Ноле стигна до трудно 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5 над гиганта Кевин Андерсън и продължи към осминафиналите в надпреварата, губейки първите си геймове.

Първите два тайбрека на Централния корт снощи преминаха през доминация на Андерсън, който впечатли с играта си от основната линия, а освен това във втория тайбрек заличи пасив от три точки, за да поведе с 2 сета на световния №1. По това време южноафриканецът имаше близо три пъти повече уинъри, а освен това се справяше отлично с ретурите в тялото му, които пращаше Джокович.

Опрян до стената, сърбинът заигра на пълни обороти и се възползва от миг невнимание в третия сет и поведе с 3:0 на своя съперник. Той го проби още един път и бързо стигна до 6:1 в своя полза, позволявайки на четвъртия сет да започне същата вечер. Джокера се събра и успя да стигне до нов пробив рано в сета и да се поздрави със заслужено равенство 2:2 след 6:4. Тогава беше прекратен и двубоят, който се доигра днес и беше първи в програмата на корт №1.

В последния сет Андерсън изглеждаше тенисистът в по-добра кондиция и дори пропусна три точки за пробив в своя полза. В същото време Новак не можеше да затрудни своя опонент от ретур и само веднъж стигна до равенство 40:40.

Всичко се промени в решаващата 11-а част на сета. Андерсън допусна две двойни грешки в своето подаване и подари два брейк бола на Ноле. Той реализира още първия с отличен уинър и се подготви да сервира за мача. Въпреки че изостана с 0:30 и няколко пъти не успя да вкара първи начален удар, световният №1 се събра, взе следващите 4 точки и се класира напред в турнира.

В спор за място на полуфиналите той ще се изправи срещу Марин Чилич, който вчера елиминира Денис Кудла. Джокович води със смазващото 12-0 в общия баланс срещу хърватина, когото победи миналата година по пътя към втората си титла от Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички