Решението за "Ролан Гарос", което предизвика хаос в тениса


Решението за "Ролан Гарос", което предизвика хаос в тениса
Снимка: Getty Images/Guliver

4087 0

Във вторник бе обявено от организаторите, че "Ролан Гарос" няма да се проведе по програма, а в края на септември месец от 20 септември до 4 октомври. Това обаче може да доведе до голям хаос в Тура, тъй като през септември има предостатъчно турнири, включително за тогава е насрочен и Sofia Open. Оказва се също така, че преместването на "Ролан Гарос" не е съгласувано с никого и решението е взето само и единствено от организаторите.  

Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация – Стив Саймън споделя, че WTA са били изненадани от решението. А канадският тенисист Вашек Поспишил, който е и член на Съвета на играчите на ATP определи случващото се като безумие. "Имаме календар. Водим дискусии и преговори между организаторите на турнирите от Големия шлем и АТП. Винаги се опитваме да е удобно на всеки, а те не са се консултирали нито с АТП, нито със състезателите или с останалите турнири. Това е много егоистично действие".

От Sofia Open веднага отправиха официално запитване по темата. "Наясно сме със съобщението на Френската федерация по тенис относно пренасрочването на "Ролан Гарос" заради настоящата пандемия от коронавируса и очакваме АТР - ръководния орган на Тура, за становище по темата. ATP разглежда това разместване, води дискусия с WTA, ITF и другите турнири от "Големия шлем", с които работи в тясно сътрудничество, и планира да излезе с официална позиция в близките дни.

От Лейвър Къп също реагираха, тъй като в същото време трябва да се състои надпреварата в периода 25 - 27 септември в Бостън. Турнирът се организира от Роджър Федерер, който и участва в него. "Светът на тениса научи, че Федерацията по тенис на Франция планира да проведе Ролан Гарос заради коронавируса от 20 септември до 4 октомври. Обявените дати съвпадат с тези на провеждане на Купа Лейвър 2020, за която вече са продадени всички билети. Това известие бе неочаквано за нас и партньорите ни - Tennis Australia, USTA и ATP. То предизвиква много въпроси и ние преценяваме ситуацията. В момента ние искаме нашите запалянковци, спонсори, сътрудници, доброволци, играчи и великият град Бостън да знаят, че ние възнамеряваме да проведем Лейвър Къп в планираните срокове".

Иначе това бе поредното голямо спортно събитие, което се отлага във времето. В същото време в света на футбола настъпиха сериозни проблеми след извънредна среща на УЕФА. Повече по темата четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички