Тенисист призна, че е отказал 100 хиляди долара, за да загуби на Australian Open


Тенисист призна, че е отказал 100 хиляди долара, за да загуби на Australian Open

936 0

Бившият номер 31 в света Сергей Стаховски направи доста шокиращо разкритие. Той призна, че е отказал огромната сума от 100 хиляди долара от организатори на черно тото, за да загуби мача си от първия кръг на Откритото първенство на Австралия през 2009 година срещу французина Арно Клеман.

"Предложиха ми го двама души, които заявиха, че са подкрепени от "инвеститори". Отказах им, но въпреки това загубих мача, въпреки че водех с 2-1 сета (резултатът е 6:3 2:6 4:6 6:2 6:1 за Клеман - бел. ред.)", сподели 34-годишният Стаховски в интервю за местна телевизия, цитиран от Tennis World.

След срещата украинецът е подал сигнал до органа, който се бори с уредените мачове в тенис - Агенция за тенис интегритет (ITU). "Те ме попитаха кой ми е направил предложението. А аз ги попитах: "Готови ли сте да предпазите семейството ми? Защото те са само пионките, а хората зад тях са опасни. Цялото ми семейство е в Украйна". Те ми отговориха, че не могат да ми гарантират нищо", допълва Стаховски, който редовно се замесва в скандали по време на кариерата си.

Междувременно, Григор Димитров зае 4-то място в класация за най-късметлийски удари.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама