Тенисист призна, че е отказал 100 хиляди долара, за да загуби на Australian Open


Тенисист призна, че е отказал 100 хиляди долара, за да загуби на Australian Open
Снимка: Pixabay

1880 0

Бившият номер 31 в света Сергей Стаховски направи доста шокиращо разкритие. Той призна, че е отказал огромната сума от 100 хиляди долара от организатори на черно тото, за да загуби мача си от първия кръг на Откритото първенство на Австралия през 2009 година срещу французина Арно Клеман.

"Предложиха ми го двама души, които заявиха, че са подкрепени от "инвеститори". Отказах им, но въпреки това загубих мача, въпреки че водех с 2-1 сета (резултатът е 6:3 2:6 4:6 6:2 6:1 за Клеман - бел. ред.)", сподели 34-годишният Стаховски в интервю за местна телевизия, цитиран от Tennis World.

След срещата украинецът е подал сигнал до органа, който се бори с уредените мачове в тенис - Агенция за тенис интегритет (ITU). "Те ме попитаха кой ми е направил предложението. А аз ги попитах: "Готови ли сте да предпазите семейството ми? Защото те са само пионките, а хората зад тях са опасни. Цялото ми семейство е в Украйна". Те ми отговориха, че не могат да ми гарантират нищо", допълва Стаховски, който редовно се замесва в скандали по време на кариерата си.

Междувременно, Григор Димитров зае 4-то място в класация за най-късметлийски удари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички