Преди 9 години: 21-годишният Григор Димитров шокира световния №1 в тениса! (ВИДЕО)


Преди 9 години: 21-годишният Григор Димитров шокира световния №1 в тениса! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

2914 0

Преди 9 години най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна една от най-сладките си и гръмки победи в световния тур, побеждавайки световния №1 (и тогава, и сега) Новак Джокович в три сета. На 7 май 2013 година Григор шокира Ноле и целия свят, изхвърляйки сърбина от Мастърси турнира в Мадрид.

Гришо и Новак се срещат във втория кръг на силния тенис турнир на клей в Мадрид, който се явява генерална репетиция за надпреварата от Големия шлем Ролан Гарос. Тогава Григор е едва на 21 години, но и вече си прокарва път към световния елит, заемайки 28-о място в ранглистата на АТП. Никой обаче не очаква, че българинът може да победи Джокович.

Когато Григор Димитров подчини Новак Джокович в Мадрид

Джокович и Димитров се "захапват" от първия сет, който е спечелен от българина в тайбрек с 8 на 6 точки. Следва още по-драматичен тайбрек във втория сет, където Ноле се измъква с 10 на 8 точки. Сърбинът стъпва и накриво в същата част, като получава и медицинска помощ за наранения му глезен.

Единствената победа на Григор срещу Джокович

В третия сет обаче Григор успява да пречупи световния номер 1 с 6-3 гейма и да отстрани Джокович от надпреварата. Това е единствената победа на Димитров над Ноле от 10 мача помежду им към днешна дата. Най-силното класиране на Гришо на Мастърс турнира в Мадрид идва през 2017-а, когато той достига до 1/4-финалната фаза.

Тази вечер Григор Димитров излиза срещу Стефанос Циципас в мач от 1/8-финалите на Мастърс турнира в Мадрид. Бившият №3 в света ще търси реванш срещу гръцкия топ тенисист, който го разгроми на турнира на клей в Барселона преди две седмици. Ето и какви са коефициентите за победа на Григор Димитров срещу Циципас!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички