Почти без шанс и почти "геврек": Как Григор Димитров катастрофира срещу Карлос Алкарас (ВИДЕО)


Почти без шанс и почти "геврек": Как Григор Димитров катастрофира срещу Карлос Алкарас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

14791 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изтегли доста тежък жребий на Мастърс 1000 турнира в Мадрид, след като ще трябва да срещне местния любимец Карлос Алкарас още във втория си двубой. Именно той е и водещият в схемата тенисист в отсъствието на Новак Джокович.

Мнозина анализатори и специалисти се определят около мнението, че именно Алкарас е следващият хегемон в тениса. Той е едва на 19 години, но въпреки това вече изумява с играта си, печели трофеи и се е докоснал до това да бъде номер 1 в света.

Шансовете на българина не са оценявани много високо. Димитров вече е излизал срещу Алкарас. В края на миналата година те се срещнаха на 1/8-финалите на Мастърса в Париж (на хард настилка). Тогава Алкарас победи с 2:0 сета.

Онзи сблъсък започна много тежко за българина. В първия сет той бе пробит цели три пъри, а на всичкото отгоре взе едва две точки, когато опонентът сервираше. Като нищо Димитров можеше да отнесе и някой "геврек" в тази първа част.

През втория сет стоеше по-добре на корта. Българинът изпусна ключова точка за пробив в първия гейм, след което не успя да спечели подаването си. Все пак записа един пробив срещу Алкарас - за 2:3. В седмия гейм дори последваха още два брейкпойнта за Гришо, но те бяха неутрализирани, а впоследствие Димитров бе пробит.

Любопитното е, че хасковлията имаше и повече асове (3 срещу 1), и по-малко двойни грешки (2 срещу 3), както и по-добър вкаран първи сервис (69% срещу 64%). Той обаче имаше едва 29% спечелени точки за пробив срещу впечатляващите 75% за испанеца.

Голямата разлика дойде от непредизвиканите грешки. Там Карлос Алкарас бе допуснал едва 6 срещу твърде внушителната бройка от 24 за българина. Уинърите в срещата бяха поравно - 16 срещу 16. Можете да видите някои кадри от мача чрез видеото по-долу в материала. Григор Димитров и Карлос Алкарас загряваха заедно за Мастърса в Мадрид и зарадваха публиката с волета, къси, минаващи и всичко (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички