Победа на Григор над Надал означава и смяна на поколенията


Победа на Григор над Надал означава и смяна на поколенията
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2872 0

Григор Димитров и Рафаел Надал излизат за девети път в кариерите си един срещу друг, като този път залогът е място на финала в първия турнир от Големия шлем за 2017 година - Australian Open.

Статистиката определено е на страната на Рафа, който има 7 победи срещу Григор, а той само една. Това се случи в последния им мач на турнира от сериите АТР500 в Пекин, и то убедително с 6:2, 6:4.

От една страна, по-голямата част от феновете на тениса очакват завръщането на една класика, а именно финал между Надал и Федерер, който вече е финалист. И двамата се опитват да се върнат към най-добрите си времена, а това е перфектният шанс.

От друга страна, обаче, има и сблъсък на поколенията. Надал е неизменна част от "Голямата четворка на тениса", а Димитров продължава да се труди в сянката на тези тенисисти, опитвайки се да ги достигне. Победа на българина ще обърне статуковото.

Надал може да е бил фаворит в сблъсъците с Гришо, но той винаги е показвал агресивна игра, с която да затрудни испанеца, пише tennis.com. След последния мач помежду им миналата година и двамата са подобрили играта си, и вярват в успеха. Въпросът е кой си вярва повече. Изданието дори прави и своя прогноза, според която първата ни ракета ще се класира на финала в Австралия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички