По-високо ранкиран, НО - "абонат" на Григор Димитров: Ясен е първият финалист на Мастърса в Шанхай


По-високо ранкиран, НО - "абонат" на Григор Димитров: Ясен е първият финалист на Мастърса в Шанхай
Снимка: GettyImages

10405 0

Ясен е първият финалист на надпреварата в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". Това е Хуберт Хуркач, след като надделя за малко над 1 час и 15 минути игра над Себастиан Корда. Другият финалист ще бъде излъчен от дуела Григор Димитров - Андрей Рубльов!

Полякът, който се намира под номер 17 в световната ранглиста, сломи 26-ия в света американец с 2:0 сета (6:3, 6:4 в отделните части). И в двата сета се стигна до само по един пробив. Хуркач сервираше доста убедително, като така и не позволи на съперника да стигне до точка за пробив.

Полякът записа цели 14 сета, докато съперникът му отговори с 9. Никой от тях не допусна двойка грешка. Освен двете точки за пробив, от които се възползва в срещата, Хуркач имаше и други две. Те бяха неутрализирани, но и бяха в същите геймове, в които се стигаше до пробив.

Сега Хуберт ще очаква победителя измежду Димитров и Рубльов. Полякът е по-високо ранкиран от Гришо, но няма нито една победа срещу него. Те са се изправяли един срещу друг три пъти, като всеки път българинът е побеждавал.

Димитров излиза на корта срещу Рубльов в 15:00 часа българско време. Ще можете да следите полуфинала от Мастърса в Шанхай НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички