Обърнаха палачинката: Григор Димитров аутсайдер срещу руснак, но фаворит за трофея в Шанхай


Обърнаха палачинката: Григор Димитров аутсайдер срещу руснак, но фаворит за трофея в Шанхай
Снимка: БГНЕС/ЕПА

4139 0

Григор Димитров отстрани големия фаворит за трофея в Шанхай. Хасковлията не спря до там и сломи и Николас Джари, след като по-рано в надпреварата победи и Карен Хачанов. Сега обаче за 32-годишния българин предстои дуел срещу представител на топ 10 в лицето на седмия в света Андрей Рубльов. Не е изненада, че Гришо е в ролята на аутсайдер срещу руснака.

Какви шансове има Григор Димитров да спечели титлата на Мастърса в Шанхай?

Тъй като това е полуфиналната фаза, това го поставя и в неизгодна позиция според специалисти и анализатори за самия трофей в надпреварата, която е част от сериите "Мастърс 1000". Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet. Любопитното обаче е, че въпреки срещата му с фаворита за трофея на този етап, той вече има равни шансове с по-високо ранкирания Хуберт Хуркач (№17 в света).

Преди дуела на Григор срещу Николас Джари полякът бе с доста по-сериозни шансове от Гришо (при вече осигурено място на полуфиналите). Явно обаче представянето на Димитров е накарало специалисти и анализатори да преосмислят за шансовете му в сравнение с Хуркач. Така коефициентът за трофей в полза на хасковлията вече е 3,95. Разбира се, това го прави фаворит при отстраняването на Рубльов - преди това няма как да има по-добра ставка за трофея от руснака. Ето шансовете и на всеки от четиримата:

  • Андрей Рубльов - 2,65;
  • Григор Димитров - 3,95;
  • Хуберт Хуркач - 3,95;
  • Себастиан Корда - 4,10.

Първи ще се състои полуфиналът между Хуберт Хуркач и Себастиан Корда, като той ще започне не преди 11:30 часа българско време. Не преди 15:00 часа българско време пък ще се състои и последният мач от корта - този между Григор Димитров и Андрей Рубльов.

Григор Димитров срещу Андрей Рубльов в Шанхай: Кой кого?

Двамата са се срещали общо шест пъти до този момент (всеки от тях на хард). Те са с равен баланс, след като са си разменили по три победи. Коефициентът на efbet за победа в полза на българина е 2,40, докато успех на сметката на руснака е със ставка 1,65.

При досегашните им сблъсъци победителят неизменно бива излъчен при чист успех. Изключение прави само едната от двете им срещи на турнир от Големия шлем. През 2018 година на Откритото първенство на Австралия Григор надделява с 3:1. Така ако статистиката се оказва показател за очаквания - който вземе първия сет, вероятно ще победи.

Коефициентът за това Григор Димитров да спечели сет е 1,51, като съответно за това да се окаже и единственият му е 3,80. Съответно пък ставката за поне един сет на сметката на руснака е 1,25 (и 4,90 за това да се окаже точно един).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички