Пиронкова излиза срещу Корне тази вечер в удобен за гледане час


 Пиронкова излиза срещу Корне тази вечер в удобен за гледане час
Снимка: Getty Images/Guliver

1590 0

Вече е ясно кога Цветана Пиронкова ще излезе на корта срещу Ализе Корне в мач от 1/8-финалите на US Open. Българката и французойката ще премерят сили на корт "Луис Армстронг" не преди 20 часа българско време в понеделник.

Първият мач на този корт между Васек Поспишил и Алекс Де Минор започва в 18:00 часа. Цвети стигна до осминафиналите, след като победи рускинята Самсонова, а във втория кръг изхвърли от турнира бившата №1 в света Гарбине Мугуруса, побеждавайки я също с 2-0. В следващия си мач пловдивчанката се справи и с Дона Векич, която също не успя да ѝ вземе сет.

Бившата ни първа ракета и Корне са се срещали три пъти в официални срещи. На турнира с награден фонд 100 хил. долара в Бордо през 2007 Пиронкова надделя, а година по-късно надигра опонентката на твърдите кортове в Щутгарт. Единственият успех на французойката срещу бившата полуфиналистка от Уимбълдън датира от 2011, когато я победи в три сета в Индиън Уелс. А какво заяви щастливата Пиронкова след класирането си - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички