Пиронкова: Супер щастлива съм, не забравяш тениса ей-така


Пиронкова: Супер щастлива съм, не забравяш тениса ей-така
Снимка: Getty Images/Guliver

1628 0

Българската тенисистка Цветана Пиронкова изрази щастието си от факта, че се класира на осминафиналите на US Open 2020, въпреки че това е първият ѝ турнир от 3 години насам. Бившата ни първа ракета при жените победи Дона Векич снощи и ще спори за място на четвъртфиналите с французойката Ализе Корне. Пиронкова не е играла тенис на високо ниво от 2017 година, когато се оттегли, за да роди сина си Александър.

"Чувството е страхотно. Чувствам се невероятно. Разбира се, неочаквано е. Но съм просто супер щастлива", заяви пловдивчанката след третата си победа в турнира от Големия шлем. Тя бе цитирана от wtatennis.com.

За втори път в кариерата си българката достига тази фаза на US Open. Първият път тя постигна това през 2012 година, когато загуби от Ана Иванович. Спортните медии определят завръщането и представянето на Цветана като "невероятно", "зашеметяващо" и т.н.

"Правя това повече от 15 години. Току-що имах 3-годишна пауза. По този начин израснах в това, което правя толкова дълго. Не можете просто да забравите тениса ей-така. Не се случва по този начин, предполагам, допълни тя. - Беше труден мач, въпреки че резултатът не го предполага. Първият сет беше наистина много равностоен, особено при 4:4. Беше въпрос само на няколко точки, наистина. Радвам се, че успях да издържа, да взема този сет. След това във втория сет имаше няколко момента, които също бяха важни. Просто запазих упоритост и това ми се отплати".

Говорейки за следващата си съперничка - победителят между Ализе Корне и Мадисън Кийс, Пиронкова заяви: "И двете са невероятни играчи, играла съм срещу тях. Ализе е голям боец. Тя винаги се бори до последната точка". Именно срещу французойката е следващият мач на българката в Ню Йорк. А по какъв впечатляващ показател тя е номер едно на турнира вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички